Remisehof van bovenaf

Remisehof is opgebouwd uit twee blokken. Beiden zijn gebouwd in een vierkant, waardoor er in het midden ruimte ontstaat voor een groene binnentuin. Blok H bestaat uit een combinatie van eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen. Blok K bevat naast eengezinswoningen en beneden- en bovenwoningen ook een woontoren van 6 verdiepingen. Op iedere verdieping vind je 4 appartementen zodat er in totaal 24 appartementen beschikbaar zijn. De afbeelding hieronder geeft weer hoe de blokken zijn opgebouwd.

65 eengezinswoningen
> Oppervlakte tussen 120 en 155 m²
> Met eigen tuin of terras
> Huurprijs vanaf € 1.190,-
h
3 specials
> Eengezinswoning
> Oppervlakte tussen 126 en 135 m²
> Met extra ruim dakterras
> Huurprijs vanaf € 1.250,-
h
48 beneden - en bovenwoningen
> Oppervlakte van 87 m²
> Twee woonlagen
> Met ruim balkon
> Huurprijs vanaf € 1.100,-
h
24 appartementen
> Oppervlakte tussen 62 en 112 m²
> Met balkon
> Huurprijs vanaf € 950,-
h

Duurzaam wonen

Wonen in een duurzame woning is helemaal van nu. Je draagt bij aan vermindering van fossiele brandstoffen doordat de woningen geen gasaansluiting meer nodig hebben. De woningen worden verwarmd middels een aansluiting op de stadsverwarming. Ook voor het koken heb je geen gas meer nodig, je hebt namelijk de beschikking over een inductieplaat. Woon je in een eengezinswoning, dan geniet je van je eigen groene energie. De zonnepanelen op het dak zijn namelijk aangesloten op de elektrameter van je woning. In een appartement of beneden-/bovenwoning zijn de zonnepanelen aangesloten op de algemene meter en wordt de opgewekte energie gebruik voor algemene voorzieningen.

Je bloeit op in Remisehof

Beiden woonblokken hebben een eigen intieme binnentuin in het midden. Hier krijgt de natuur de ruimte, zodat je naast je eigen buitenruimte nog een plek dicht bij huis hebt om van de buitenlucht te genieten. De tuinen worden aangelegd met weelderige beplanting. En extra leuk: er worden ook fruitbomen aangeplant! Mooie bloesem in het voorjaar, en misschien pluk je dan wel een lekkere kers of appel later in het seizoen. Landelijk genieten, midden in de stad. Ook voor de vogels is een plekje ingericht, met nestkasten krijgen zij de ruimte om zich als tijdelijke bewoner van Remisehof te vestigen tijdens het broedseizoen. Aan het opvangen van regenwater is ook gedacht, de tuinen zijn voorzien van een waterbuffer. Zo kan een teveel aan regen worden opgevangen en in de zomer gebruikt worden om de planten te besproeien.